data als kans

— donderdag 23 januari 2020, 09:03 | 0 reacties, praat mee

New Skool Media zet betaaltermijn voor freelancers weer op 30 dagen

© Foto: Pixabay

Tijdschriftuitgever New Skool Media heeft de betaaltermijn voor freelancers weer teruggebracht naar dertig dagen. Dat blijkt uit een nieuwe versie van de publicatievoorwaarden, die deze week door freelancers zijn ontvangen. Laatste wijziging: 23 januari 2020, 09:58

In december presenteerde het bedrijf ook al nieuwe voorwaarden, waarin de betaaltermijn werd opgerekt van 30 dagen naar twee maanden na de maand waarin het werk is verschenen. Dat zorgde er in potentie voor dat freelancers veel langer op hun geld moesten wachten. Een artikel dat in februari geleverd wordt maar pas in juni geplaatst wordt, zou onder de regeling bijvoorbeeld pas eind augustus worden betaald.

Onder freelancers was veel kritiek op de nieuwe betaaltermijn. Ook onder vaste werknemers van het concern werden vraagtekens gesteld bij de wijziging. De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) maakte woensdag nog bekend met New Skool Media in gesprek te gaan over de lange betaaltermijn.

In de nu weer aangepaste voorwaarden is die passage geschrapt. Een factuur wordt nu dertig dagen nadat de bijdrage is goedgekeurd betaald.

Nog steeds in gesprek
“Het is goed dat freelancers, Freelancevoorwaarden.nl, de NVJ en journalisten in vast dienstverband de directie hebben gevraagd om de betalingstermijn terug te brengen. Het is ook goed dat New Skool Media hier meteen gehoor aan heeft gegeven. Het loont om samen op te komen voor betere voorwaarden, dat blijkt nu”, aldus Rosa Garcia Lopez, secretaris Zelfstandigen bij de NVJ.

Lopez bevestigt dat het geplande gesprek tussen New Skool Media en de NVJ van volgende week nog wel doorgaat. “Er zijn nog voldoende bespreekpunten zoals de exclusiviteitstermijn, verplichte facturering via online systeem en afstand van de persoonlijkheidsrechten.”

Bekijk meer van

New Skool Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.