data als kans

— woensdag 22 januari 2020, 13:38 | 0 reacties, praat mee

NVJ in gesprek met New Skool Media over voorwaarden freelancers

© Foto: ANP / Roos Koole

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) gaat woensdag 29 januari in gesprek met New Skool Media over diens freelancevoorwaarden. De tijdschriftuitgever paste in december zijn algemene voorwaarden aan.

Een van de belangrijkste wijzigingen betrof een nieuwe betaaltermijn. Waar New Skool Media freelancers voorheen na een maand betaalde, is de termijn in de nieuwe voorwaarden opgerekt tot twee maanden na de maand waarin de bijdrage gepubliceerd is. Voor freelancers kan dat in theorie betekenen dat ze maanden op betaling moeten wachten, wanneer artikelen langer op de plank blijven liggen.

De NVJ vindt die nieuwe betaaltermijn niet eerlijk naar freelancers toe, omdat zij geen invloed hebben op het moment waarop hun werk wordt gepubliceerd. Daardoor zijn freelancers volgens de NVJ overgeleverd aan de beslissing van de opdrachtgever wat het moment van publicatie betreft. Dat kan veel impact hebben op de financiële situatie van freelancers.

Bekijk meer van

NVJ NVJ New Skool Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.