— maandag 13 mei 2019, 08:42 | 0 reacties, praat mee

Betere cijfers voor New Skool Media

De nettowinst van New Skool Media (NSM) komt in het boekjaar 2017-18 uit op ruim 1 miljoen euro, tegen een verlies van 0,5 miljoen euro het jaar ervoor, zo blijkt uit de onlangs gepubliceerde jaarrekening. Het bedrijfsresultaat kwam voor deze periode uit op 2,5 miljoen euro. Laatste wijziging: 13 mei 2019, 08:42

De cijfers hebben betrekking op het verlengde boekjaar 2017/2018 (18 maanden). New Skool Media deponeerde sinds de start steeds cijfers over een gebroken boekjaar en daar wilde algemeen directeur Erwin van Luit vanaf, zo is te lezen in een interview met hem in het Financieele Dagblad. Vanaf 2019 rapporteert de uitgever over een kalenderjaar.

De omzet bedraagt over 2018 53 miljoen euro tegen 55 miljoen euro in 2017.

De afgelopen 1,5 jaar heeft New Skool Media fors in moeten grijpen, waarbij bladen werden verkocht, gestaakt of zijn samengevoegd met andere titels binnen het portfolio van NSM. Van Luit spreekt van ‘het rationaliseren van de portfolio’. Hij gaat er niet onder gebukt en blijft enthousiast over de mogelijkheden die zijn ‘prachtige merken’ bieden. “Ik weet alles van sturen op marge. Ik ben niet geïnteresseerd in omzet zonder marge, daar durf ik afscheid van te nemen.”

Volgens Van Luit is de basis nu op orde en dat geeft hem de gelegenheid om naar de toekomst te kijken. Er ligt inmiddels een strategisch plan dat loopt tot en met 2021. Daarin wordt opnieuw naar een verdere verbetering van de organisatie gekeken, maar mikt New Skool Media onder andere ook op acquisities, van vooral digitale uitgaven, expansie naar het buitenland, en investeringen in de best lopende titels.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.