banner festival 23

— vrijdag 20 december 2019, 11:42 | 0 reacties, praat mee

Latere betaling voor freelancers New Skool Media

© Foto: ANP / Roos Koole

New Skool Media gaat freelancers later betalen. Dat blijkt uit nieuwe publicatievoorwaarden die de uitgeverij aan het uitrollen is. Facturen van freelancers worden in de nieuwe situatie uiterlijk twee maanden na de maand waarin het werk voor het eerst is gepubliceerd betaald. Laatste wijziging: 20 december 2019, 22:06

In de vorige versie van de publicatievoorwaarden van New Skool Media werd geen betalingstermijn genoemd. In zulke gevallen geldt de facto een betalingstermijn van 30 dagen.

De nieuwe betalingstermijn kan in theorie betekenen dat freelancers lang op hun geld moeten wachten, omdat de administratieve molen pas na publicatie in werking wordt gezet. Hoewel de wettelijke betalingstermijn tussen bedrijven maximaal 60 dagen is, mag in een contract een andere termijn worden afgesproken. Dat mag echter alleen als kan worden aangetoond dat de termijn niet schadelijk is voor een van de partijen.

Meer wijzigingen
In een eerdere mail die New Skool Media aan freelancers stuurde en waarin de komst van de nieuwe voorwaarden werd aangekondigd, stelde de uitgeverij dat de voorwaarden geen afspraken bevatten die afwijken van de huidige werkwijze. Toch zijn er, naast de gewijzigde betalingstermijn een aantal andere wijzigingen ten opzichte van de oude voorwaarden uit 2014.

Zo is de termijn waarin New Skool Media exclusief het werk mag publiceren korter (zes maanden in plaats van negen) en stelt New Skool Media dat het zijn voorwaarden niet zomaar aanpast als dat een verslechtering voor de freelancer betekent.

De uitgeverij wil daarnaast dat freelancers ook afstand doen van hun persoonlijkheidsrechten, waardoor ze zich onder andere niet kunnen verzetten tegen publicatie van hun werk zonder naamsvermelding. Meer over de inhoud van de nieuwe voorwaarden van New Skool Media op Freelancevoorwaarden.nl

Bekijk meer van

New Skool Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.