— donderdag 10 december 2020, 14:21 | 0 reacties, praat mee

Nederlandse kranten winnen weer bij European Newspaper Award

de Volkskrant is donderdag uitgeroepen tot de beste nationale krant van Europa, terwijl Het Parool is verkozen tot de beste regionale krant van Europa.

De European Newspaper Awards worden jaarlijks uitgereikt in vier categorieën. De Volkskrant won de award voor best vormgegeven nationale krant, Het Parool voor best vormgegeven regionale krant. De beste lokale krant is dit jaar het Luxemburgse Contacto. Die Zeit is uitgeroepen tot beste wekelijkse krant.

Er dongen 164 kranten uit 25 landen mee naar de European Newspaper of the Year Award. De redacties stuurden meer dan 4000 edities in, verdeeld over 20 print- en online categorieën. Trouw en het Financieele Dagblad sleepten ook nog enkele prijzen in de wacht.

Zowel de Volkskrant als Het Parool wonnen de prijs al eens eerder. Het Parool in 2016 en de Volkskrant in 2013.

Pieter Klok, hoofdredacteur van de Volkskrant, noemt de prijs “een bekroning” op het werk van de artdirectors, fotoredactie en vormgevers van de krant. “En een bekroning op onze vernieuwingen in journalistieke vertelvormen.”

Volgens scheidend hoofdredacteur van Het Parool Ronald Ockhuysen raakt de prijzenkast van de krant “behoorlijk vol”. “In zes jaar tijd waren we tweemaal de mooiste krant van de wereld en tweemaal de beste regionale krant van Europa. Intussen zijn we online gegroeid tot een groot nieuwsmerk. Je kan gerust zeggen dat ik trots deze geweldige redactie verlaat.” Meer bij European Newspaper Award / de Volkskrant / Het Parool

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.