— woensdag 16 november 2016, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Het Parool European Newspaper of the Year

Het Parool heeft in de categorie regionaal de European Newspaper of the Year Award gewonnen. De jury prijst de nieuwe vormgeving die afgelopen februari werd ingevoerd, waarbij de interactie tussen fotografie, illustraties, infographics, koppen en witruimte bijzonder goed uitpakt. Laatste wijziging: 16 november 2016, 13:58

Vormgever Jacek Utko keek voor zijn ontwerp naar het verleden: “Het ontwerp rust op twee pijlers: terug naar de klassieke roots, maar tegelijkertijd moet Het Parool een moderne krant zijn die de omvangrijke creatieve industrie in Amsterdam aanspreekt. Alles ging grondig op de schop: lettertypes werden vernieuwd, het kleurenpalet moest anders en de secties werden omgegooid.”

Hoofdredacteur Ronald Ockhuysen zegt dat de prijs een erkenning is voor de metamorfose, die ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de krant werd doorgevoerd. “Het [was] onze wens op papier terug te grijpen naar de oude, massieve krant zoals we die kennen uit de jaren vijftig en zestig; vol zelfvertrouwen en zonder een greintje twijfel over de noodzaak van het bestaan van kranten”, aldus Ockhuysen.

De European Newspaper of the Year Award heeft nog drie andere kranten beloond: in de categorie lokaal won het Finse Hufvudstadsbladet, in de categorie landelijk het Deense Politiken en de Duitse Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung wordt gezien als de best vormgegeven weekkrant.

De kranten mogen de term European Newspaper of the Year een jaar lang voeren. Meer bij Het Parool / Eind 2015 sprak Villamedia met Ockhuysen over de geplande veranderingen bij Het Parool: Nieuw Parool is ode aan dode bomen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.