training eu starters

— maandag 8 mei 2017, 10:55 | 0 reacties, praat mee

NDP Nieuwsmedia zet aanval in op publieke omroep

NDP Nieuwsmedia, de organisatie die de belangen vertegenwoordigt van commerciële nieuwsmedia, vindt dat een nieuwe regering meer moet doen om eerlijke concurrentieverhoudingen te bevorderen. Met de oprukkende digitalisering voelen de nieuwsmedia steeds harder de concurrentie van online 'copycats' en publiek bekostigde omroepen. Laatste wijziging: 8 mei 2017, 11:27

“We zitten in een snel veranderende markt”, zegt voorzitter Frits Campagne van NDP Nieuwsmedia in een toelichting op het jaarverslag dat maandag verschijnt. “Dan wil je niet een ongelijke strijd leveren. Een verzoek om een eerlijk speelveld lijkt me wel zo redelijk.”

‘Online kom je elkaar tegen en doe je min of meer hetzelfde’, analyseert Campagne. Volgens de brancheorganisatie steken bijvoorbeeld NOS Nieuws en Nieuwsuur de ‘brug over’ van audiovisuele producties naar geschreven artikelen die zijn verrijkt met video.

De discussie is niet nieuw. In het verleden is regelmatig geklaagd over de vermeende marktverstorende werking van activiteiten van de publieke omroep. Verantwoordelijk staatssecretaris Sander Dekker kwam daarom in november de marktpartijen al deels tegemoet.

De VVD-bewindsman laat de Autoriteit Consument & Markt beoordelen of nieuwe producten van de met belastinggeld gefinancierde omroepen gevolgen hebben voor de marktpositie van de commerciële partijen. Meer bij het Financieele Dagblad

Bekijk meer van

NPO NDP Nieuwsmedia

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.