— woensdag 4 juni 2014, 14:44

NPO introduceert ‘genrecoördinator’

In aanloop naar de hoorzitting over de toekomst van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) nu in de Tweede Kamer komen diverse omroepen met op- en aanmerkingen op het recente beleidsadvies van de Raad voor Cultuur (RvC). Nadat dinsdag Omroep MAX liet weten dat sommige hervormingsplannen mogelijk in strijd zouden zijn met het Europees Recht laat bestuursvoorzitter Henk Hagoort in een brief aan de Tweede Kamer weten dat de NPO genrecoördinatoren wil aanstellen. Dat is een van de aanbevelingen uit het beleidsplan van de RvC. Deze coördinatoren richten zich op genres als opinie en cultuur. Ze kunnen de creativiteit van de publieke omroep versterken en scherpere beleidskeuzes maken, meent Hagoort. Hij vindt dat de NPO zich nog beter dan nu moet onderscheiden met herkenbare programma's. Meer bij ANP via NU.nl

Bekijk meer van

Raad voor Cultuur NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.