— woensdag 4 mei 2022, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Musk lanceert proefballonnen voor commercieel Twitter-gebruik

AFP

Tesla-topman en toekomstig Twitter-eigenaar Elon Musk heeft gezegd dat commerciële en politieke gebruikers van Twitter in de toekomst misschien een klein bedrag moeten betalen voor de dienst.

In een tweet zei Musk dat “Twitter altijd gratis zal zijn voor normale gebruikers”. Wel gaf hij aan dat commerciële partijen en overheidsgebruikers “misschien een kleine prijs” moeten gaan betalen. “Een beetje omzet is beter dan geen omzet!”

Musk is al weken ideeën aan het spuien over de toekomst van Twitter. Eerder gaf hij aan het huidige abonnement Twitter Blue goedkoper te willen maken, advertenties te willen verbieden en betalingen in cryptomunten mogelijk te willen maken. Twitter sleutelt aan niet direct onomstreden opties voor Twitter Blue, zoals een edit-knop.

De bewuste tweets verwijderde Musk later echter weer. Ook zei Musk geld te willen vragen voor het doorplaatsen van tweets op bijvoorbeeld nieuwssites.

Tijdens het Met Gala in New York afgelopen maandag liet de rijkste man ter wereld weten dat Twitter nu nog een “nichedienst” was qua bereik. Hij wil dat een veel groter deel van de Amerikanen de berichtendienst gaat gebruiken.

Musk heeft 44 miljard dollar over voor Twitter en wil het bedrijf dan van de beurs halen. Het bestuur van Twitter is daarmee akkoord gegaan, maar de aandeelhouders moeten nog instemmen. Musk praat dan ook met investeerders over zijn plannen om hen te overtuigen. Zakenkrant The Wall Street Journal meldt op basis van ingewijden dat hij tijdens enkele van die gesprekken heeft aangegeven dat Twitter mogelijk na enkele jaren weer naar de beurs gaat. Dat zou al na drie jaar kunnen.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.