training eu starters

— donderdag 26 mei 2022, 10:06 | 0 reacties, praat mee

Elon Musk steekt meer eigen geld in overnamedeal Twitter

© AFP

Miljardair Elon Musk is van plan om een groter deel van de overnamesom van het socialmediabedrijf Twitter voor eigen rekening te nemen. Uit documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC blijkt dat zijn persoonlijke financiële bijdrage voor de Twitter-deal nu 33,5 miljard dollar bedraagt, omgerekend ruim 31 miljard euro. Laatste wijziging: 26 mei 2022, 10:07

Musk, oprichter en topman van elektrische autofabrikant Tesla, herhaalde ook zijn toezegging om de overnamedeal van 44 miljard dollar te voltooien. De rijkste man ter wereld heeft al een akkoord bereikt met Twitter over de overname, maar zorgde onlangs voor een verrassing door de deal in de wacht te zetten. Dat deed hij omdat hij meer duidelijkheid wil over het aandeel nepaccounts op de berichtendienst. Door de onzekerheid rond de overnamedeal en de onrust op de beurzen zijn de aandelenkoersen van zowel Twitter als Tesla in waarde gedaald.

Om de overname te financieren zoekt Musk ook hulp bij anderen. Zo is hij in gesprek met Twitter-oprichter en voormalig topman Jack Dorsey en andere aandeelhouders om de deal te helpen financieren, of hun Twitter-aandelen aan hem over te dragen.

Uit de documenten blijkt dat Musk de plannen om zijn aankoop van Twitter gedeeltelijk te financieren met een margelening gekoppeld aan zijn belang in Tesla heeft laten vallen. Musk zal daardoor zelf krap 6,3 miljard dollar aan extra financiering moeten regelen.

De nieuwe structuur zou het risico van de deal voor zowel Musk als zijn geldschieters ook kunnen verminderen, vooral gezien de recente forse daling van de aandelenkoers van Tesla. De fabrikant van elektrische auto’s is ongeveer 40 procent in waarde gezakt sinds Musk begin april zijn belang in Twitter aankondigde. Musk heeft al voor 8,5 miljard dollar aan Tesla-aandelen verkocht om geld in te zamelen voor zijn Twitter-deal, waarbij hij aangaf geen verdere verkoop in de planning te hebben.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.