training eu starters

— woensdag 6 april 2022, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Zorgen om aangekondigde edit-knop Twitter

AFP

Twitter heeft aangekondigd dat het werkt aan een optie om tweets achteraf te bewerken, voorlopig alleen bedoeld voor gebruikers van de betaalde dienst Twitter Blue. Journalisten en desinformatiebestrijders zijn bezorgd over de impact van de stap, die geschiedschrijving en betrouwbaarheid van tweets zou ondergraven. Laatste wijziging: 6 april 2022, 15:08

Twitter zegt zich daarvan bewust te zijn. Productmaganger Jay Sullivan zegt dat de functie “veilig” wordt geïntroduceerd. Eerste tests zullen niet op het publieke Twitter plaatsvinden, aldus Sullivan.

Volgens Sullivan gaat Twitter juist bij tegenstanders om advies vragen hoe de optie “met zorg en weldoordacht” geïntroduceerd kan worden. Twitter zegt dat bewerking achteraf de gebruikerservaring verbetert en “een gezonde dialoog kan bevorderen”, al zegt het bedrijf niet hoe precies.

Een edit-functie opent volgens journalisten en gebruikers een doos van Pandora. Mensen zouden tweets kunnen aanpassen op basis van kritiek of kwaadwillend de hele betekenis omver gooien. Op 1 april grapte Twitter nog dat het aan een edit-functie werkt:

Gebruikers wijzen op de komst van miljardair Elon Musk in het Twitter-bestuur, nadat Musk bijna 3 miljard dollar uitgaf aan Twitter-aandelen. Musk verwierf daarmee een belang van 9 procent en werd in één klap grootaandeelhouder. Musk vroeg 5 april aan volgers of ze een edit-knop wilden.

Twitter-topman Parag Agrawal zegt dat Twitter al weken met Musk in gesprek waren over een plek in het bestuur.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.