training eu starters

— maandag 11 juli 2022, 10:43 | 0 reacties, praat mee

Elon Musk onbezorgd om rechtszaak na afbreken Twitter overname

© AFP/Angela Weiss

Miljardair Elon Musk heeft laconiek gereageerd op de voorbereidingen van Twitter om hem aan te klagen en te dwingen de overname van het socialemediabedrijf te voltooien. De topman van de fabrikant van elektrische auto's Tesla plaatste een zogeheten meme op het platform met afbeeldingen van zichzelf waarop hij lachend is te zien en met bijschriften die de gebeurtenissen van de afgelopen maanden weergeven. Laatste wijziging: 11 juli 2022, 10:50

De rijkste man ter wereld straalt daarmee een luchtige houding uit ten opzichte van zijn omstreden poging om Twitter over te nemen, die ook de aandelenkoers van Tesla onder druk heeft gezet. Musk ging eind april akkoord om Twitter voor 44 miljard dollar (43 miljard euro) van de beurs te halen. De Tesla-topman heeft nu besloten af te zien van de overname.

Al maanden was er onduidelijkheid of de deal tussen Musk en Twitter door zou gaan. Volgens Musk heeft Twitter namelijk nooit een goed antwoord gegeven op de vraag hoeveel bots en spamaccounts er bestaan op de berichtendienst en welk deel zij uitmaken van het totale aantal gebruikers.

Twitter heeft in een reactie laten weten dat het bedrijf van plan is Musk aan de overnamedeal te houden. “We houden vast aan de prijs en de afspraken die gemaakt zijn met Musk en we zijn van plan juridische actie te ondernemen om de fusieovereenkomst af te dwingen”, zei Twitter-voorzitter Bret Taylor vrijdag in een tweet.

Lees ook: Elon Musk stopt poging om Twitter over te nemen, bedrijf kan een miljard dollar eisen

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.