training eu starters

— woensdag 5 april 2023, 08:50 | 0 reacties, praat mee

‘Twitter Blue-campagne trekt nauwelijks nieuwe abonnees’

Hoewel Elon Musk de afgelopen maand geprobeerd heeft om Twitters abonnementsdienst Twitter Blue aantrekkelijker te maken, heeft dat nauwelijks effect gehad volgens onderzoeker SimilarWeb. Dat bedrijf, dat internetverkeer analyseert, stelt dat er in maart slechts 116.000 nieuwe abonnees bij zijn gekomen. En dat terwijl de pagina om het abonnement te kopen door zo'n 2,6 miljoen mensen werd bezocht. Laatste wijziging: 5 april 2023, 09:11

In februari waren er minder dan 300.000 Twitter Blue-abonnees, schreef de goed ingevoerde Amerikaanse nieuwssite The Information al eerder. Zelfs als daar 116.000 mensen bij zijn gekomen, betaalt nog altijd minder dan 1 procent van de maandelijkse gebruikers van Twitter voor het sociale medium. Maar SimilarWeb telt abonnees die zich via mobiele apps aanmelden niet mee, net als groepsaanmeldingen die organisaties doen voor hun personeel.

De afgelopen maand pushte Twitter de abonneedienst voor mensen die eerder een blauw vinkje hadden omdat Twitter had gekeken of ze echt waren wie ze zeiden dat ze waren. Musk veranderde dat beleid en besloot dat betalende abonnees een blauw vinkje zouden krijgen. Per 1 april zouden de oude vinkjes verdwijnen, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht.

Weerstand
Ook is er weerstand, want bekende Twitter-gebruikers als schrijver Stephen King en basketballer LeBron James hebben al aangegeven niet te willen betalen voor het vinkje. Ook de krant New York Times weigert dat.

Musk heeft vol ingezet op Twitter Blue om de inkomsten van Twitter op te voeren. Daar staat tegenover dat veel adverteerders zijn weggelopen vanwege de onrust op het sociale netwerk sinds Musk het daar voor het zeggen heeft.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.