— vrijdag 29 november 2019, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Moordzaak Malta: voormalig stafchef premier weer vrij

© EPA / Domenic Aquilina

Keith Schembri, de voormalig stafchef van de Maltese premier Joseph Muscat, is weer vrij. Schembri werd donderdag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op journalist Daphne Caruana Galizia, die in 2017 door een autobom om het leven werd gebracht.

De Maltese politie heeft Schembri laten gaan zonder een aanklacht tegen hem in te dienen. De voormalig rechterhand van de premier werd ervan verdacht geld aangenomen te hebben van een zakenman die vorige week gearresteerd werd en even later op borgtocht werd vrijgelaten. Donderdag bleek uit afgeluisterde gesprekken dat hij 450.000 euro betaald zou hebben voor de moord op Galizia.

Schembri legde zijn functie eerder deze week neer na een lang politieverhoor. De minister van Economische Zaken Christian Cardona deed hetzelfde. De minister van Toerisme Konrad Mizzi liet zich op non-actief stellen. Meer bij Times of Malta

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.