— woensdag 20 november 2019, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Malta: doorbraak in moordzaak Caruana Galizia gemeld; kroongetuige krijgt mogelijk pardon

April 2019: mensen branden kaarsen bij een gedenkplaats voor de vermoorde journaliste | Darrin Zammit / Reuters

De Maltese premier Joseph Muscat heeft een man die zegt te weten wie achter de moord op Daphne Caruana Galizia een pardon toegezegd, mits hij in een rechtbank getuigt en dat tot resultaten leidt. De man werd vorige week donderdag opgepakt, in wat de Maltese politie een grote doorbraak noemt.

Dagblad Times of Malta bericht dat de gearresteerde man wel wil praten, maar eerst een volledige vrijwaring van vervolging had geëist. Muscat heeft nu een pardon toegezegd, maar onder voorwaarden.

“Zonder meer een pardon te verlenen is een verkeerde aanpak, zolang de omvang van het bewijs dat de verdachte kan leveren onbekend is”, aldus Muscat na overleg met onderzoekers en de procureur-generaal. De Maltese politie heeft vandaag ook een prominente zakenman aangehouden, meldt Reuters.

Het is onduidelijk of dit op aanwijzen van de vorige week aangehouden getuige is gebeurd.

De getuige, over wiens identiteit niets bekend is en die in totale afzondering wordt gehouden, heeft nog niet op het voorwaardelijke aanbod van pardon gereageerd. Premier Muscat, die veel kritiek kreeg op zijn trage aanpak van het onderzoek (pas na twee jaar werd een openbaar onderzoek ingesteld, red.) zegt dat de aanhouding “het begin van het einde” kan zijn in de moordzaak.

“Het is geen kwestie van maanden maar ook geen kwestie van dagen meer. Iets daartussen”, aldus Muscat. Meer bij Times of Malta

Bekijk meer van

Malta Daphne Caruana Galizia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.