— dinsdag 7 juni 2022, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Britse journalist Dom Phillips vermist in Amazone

© Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 / Lubasi

De Britse journalist Dom Phillips is spoorloos verdwenen tijdens een reis naar een van de meest afgelegen hoeken van het Amazoneregenwoud. Daags voor de reis ontving hij bedreigingen uit de hoek van de mijnbouw en houthakkers die actief zijn in de regio. Of de bedreigingen verband houden met de verdwijning is nog niet bekend. Laatste wijziging: 7 juni 2022, 08:53

Dat schrijft The Guardian. Phillips, die onder andere werkzaam is voor The Guardian, The New York Times en The Washington Post, reisde ten tijde van zijn verdwijning samen met Bruno Araújo Pereira, een expert in Braziliaanse inheemse volkeren. Het tweetal werd afgelopen weekend het laatst gezien in de Javari-regio nabij de grens met Peru.

Phillips werkte op het moment van zijn verdwijning aan een boek over het milieu. Volgens de Univaja, een inheemse stam waar Phillips en Pereira contact mee hadden, vertrok het tweetal zondag per boot naar Atalaia do Norte. De reis zou niet meer dan drie uur duren, maar acht uur na vertrek waren Phillips en Pereira nog niet op hun bestemming gearriveerd.

De politie in de Braziliaanse regio Manaus zegt de verdwijning te onderzoeken. De marine zette een zoekactie op touw op de plek waar het tweetal het laatst is gezien.

Bekijk meer van

Dom Phillips

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.