data als kans

— zondag 12 juni 2022, 11:46 | 0 reacties, praat mee

Moederbedrijf Facebook opent metaverse academie in Frankrijk

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, gaat samen met een digitale opleidingsorganisatie een speciale metaverse academie beginnen in Frankrijk. Nog voor het nieuwe academische jaar begint moet de opleiding een feit zijn, aldus de bedrijven. De metaverse wordt gezien als een van de belangrijkste grote technologische ontwikkelingen, en verwijst naar een digitale wereld die tot doel heeft het echte leven na te bootsen via augmented of virtual reality. Daarbij wordt het wereldwijde web van 2D naar 3D gebracht. Laatste wijziging: 12 juni 2022, 18:35

Het doel van de opleiding in het eerste jaar is om gratis ongeveer honderd studenten op te leiden in twee functies, gespecialiseerde technologie-ontwikkelaars en ondersteunende technici, zei Laurent Solly, vice-president van Meta voor Zuid-Europa. De persoonlijke lesmethode draait om projecten gericht op de 3D-wereld en interacties in de virtuele universums, voegde Frederic Bardeau, mede-oprichter en topman van Simplon, het Franse bedrijf dat samenwerkt met Meta.

De metaverse academie, die gevestigd is in de hoofdstad Parijs en andere steden zoals Lyon, Marseille en Nice, zal elk jaar twintig studenten per stad opleiden. Daarbij zal er bijzondere aandacht worden besteed aan diversiteit. Volgens Solly is het de bedoeling dat 30 procent van de eerste lichting vrouwen zijn.

In oktober 2021 zei Meta dat het van plan was om in vijf jaar tijd zo’n 10.000 banen in Europa te creëren om de metaverse op te bouwen, de nieuwe strategische prioriteit van de Amerikaanse technologiegigant. Volgens Meta zullen in de toekomst vaardigheden die werkgevers vragen van medewerkers nauw verbonden zullen zijn met de metaverse.

Volgens Meta en Simplon is 80 procent van de banen die er in 2030 zullen zijn, nog niet uitgevonden. Dat onderschrijft volgens hen de noodzaak om nu opleidingsprogramma’s te ontwikkelen.

Bekijk meer van

Metaverse Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.