banner festival 23

— donderdag 17 februari 2022, 08:46 | 1 reactie, praat mee

Meta maakt Nick Clegg verantwoordelijk voor al het toekomstig beleid

Clegg sprak via videoverbinding tijdens de Web Summit 2021 in Lissabon. Hij wordt verantwoordelijk voor al het beleid bij Meta/Facebook. | SOPA

De Britse oud-politicus Nick Clegg is binnen Facebook-moederbedrijf Meta benoemd tot president Wereldzaken. Clegg vervulde die rol in principe al, maar zijn nieuwe positie brengt hem binnen het bedrijf op gelijk niveau met topman Mark Zuckerberg. Laatste wijziging: 17 februari 2022, 08:49

Zuckerberg is verantwoordelijk voor de productontwikkeling, Sheryl Sandberg blijft verantwoordelijk voor de zakelijke kant en Clegg kan zich nu met politieke vragen en beleid gaan bezighouden. In een post op Facebook zegt Zuckerberg dat Clegg zich al bezighield met “complexe vraagstukken waarmee we ons geconfronteerd zien”.

“Nick zal ons bedrijf nu leiden op het gebied van alle vormen van beleid, met inbegrip van onze omgang met regeringen als nieuwe wet- en regelgeving wordt overwogen en hoe we het belang van onze producten en ons werk publiekelijk uitdragen”, aldus Zuckerberg.

Zuckerberg moest de laatste jaren regelmatig voor Amerikaanse en Europese commissies verschijnen. Hoewel duidelijk niet lekker in zijn vel, kwam hij zowel in de Verenigde Staten als in Europa ongeschonden door het vragenvuur.

Clegg zal rechtstreeks aan Zuckerberg rapporteren. Zuckerberg zegt hierdoor energie over te houden om zich op de bouw van de metaverse te richten, een nog vrij mistig toekomstbeeld van een virtuele wereld waar gebruikers zich volledig in kunnen onderdompelen.

De virtuele wereld die Zuckerberg voor ogen heeft vereist nieuwe regelgeving, niet in de laatste plaats omdat er nu al incidenten van seksueel ongepast gedrag worden gemeld.

Zuckerberg en Sandberg spraken eerder al de wens uit wetgeving proactief voor te zijn.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Wim Theunisse, 17 februari 2022, 22:45

Quote:Meta maakt Nick Clegg verantwoordelijk voor al het toekomstig beleid, einde citaat.

Gelet op het verleden van Nicholas William Peter Clegg.
https://www.nickclegg.org.uk/
kan gesteld worden dat de man een regelrechte bedreiging vormt voor de Europese Unie vanwege het feit dat hij met al zijn kennis in handen gevallen is van de vijand.
De U.S.A. is namelijk de vijand van elk ander land.
Alle door hen gevoerde oorlogen in het recente verleden ( 50 jaar) zijn het bewijs.
De U.S.A. is namelijk een oorlogseconomie, vraag maar een cubaan, vietnamees of libiër.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.