— woensdag 31 oktober 2018, 08:03 | 0 reacties, praat mee

Minister Blok maakt geld vrij voor journalisten in nood

© Bart Maat, ANP

Voor een programma dat journalisten moet helpen zichzelf te beschermen tegen bedreigingen, stelt minister Blok 1,45 miljoen euro beschikbaar. Er komt een fonds waaruit journalisten juridische bijstand kunnen betalen en ze krijgen hulp bij het afsluiten van betaalbare verzekeringen.

Tijdens de ‘Internationale Dag tegen straffeloosheid van geweld tegen journalisten’ op vrijdag 2 november vraagt minister Blok aandacht voor het belang van persvrijheid. Hij geeft aan dat de persvrijheid, zowel offline als online, wereldwijd onder druk staat. Minister Blok zal vrijdag in het Vredespaleis in Den Haag een prijs uitreiken aan een journalist die moed en doorzettingsvermogen heeft getoond.

Volgens minister Blok staat een aanval op een journalist gelijk aan een aanval op de democratie. Als recent voorbeeld van geweld noemt de minister de moord op de Saudische columnist Jamal Khashoggi, maar volgens Blok zijn er ook genoeg voorbeelden in de EU. Volgens de minister zijn er dit jaar wereldwijd meer dan 60 journalisten vermoord.

Bekijk meer van

Recht minister Blok

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.