— dinsdag 16 maart 2010, 14:53 | 0 reacties, praat mee

SDM tevreden over verkoop NRC Media

Stichting Democratie en Media (SDM), minderheidsaandeelhouder in voormalig uitgeefconcern PCM, heeft met instemming kennis genomen overname van NRC Media door de combinatie van omroep Het Gesprek en investeringsmaatschappij Egeria. Op 12 maart jongstleden is tussen deze partijen en het Vlaamse De Persgroep, dat vorig jaar PCM overnam, een definitieve koopovereenkomst getekend. SDM is ondanks de minderheidspositie nauw betrokken geweest bij de veiling van NRC Media (waartoe dagbladen NRC Handelsblad en nrc.next behoren). Om machtsconcentratie moest De Persgroep van de Nederlandse mededingingsautoriteiten het onderdeel NRC Media afstoten. SDM-secretaris Aad Stoop: "Egeria is een kapitaalkrachtige partij met een reputatie van gedegen investeerder. Daarmee krijgt NRC Media een gezonde financiële basis."

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.