— woensdag 2 november 2022, 12:03 | 0 reacties, praat mee

Merel Ek weer te zien bij SBS 6: ‘De stank is opgetrokken’

Parlementair verslaggever Merel Ek (SBS) - © Fotobureau Dijkstra

Politiek verslaggever Merel Ek is dinsdagavond weer teruggekeerd op televisie bij haar werkgever SBS 6. Ek trok zich terug uit het publieke debat nadat ze door FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren werd overvallen met een draaiende camera. Laatste wijziging: 2 november 2022, 12:23

Ek maakte gisteren haar opwachting in de talkshow Vandaag Inside. ‘Merel Ek is weer terug! En hoe gaat het met de riooljournalistiek op dit moment in Den Haag?’, vroeg presentator Wilfred Genee aan haar. ‘Uitstekend. Ja, we gaan gestaag door. Er was even reces, dus de stank is opgetrokken’, antwoordde Ek.

De actie van Van Meijeren zorgde voor een grote rel, zowel binnen als buiten politiek Den Haag. Premier Rutte zei dat er een ‘nieuw dieptepunt bereikt was’ en de NVJ onderzocht of er mogelijk juridische stappen gezet konden worden tegen Van Meijeren. Journalisten Harm Ede Botje en Mischa Cohen bepleitten in een opiniestuk in NRC voor een ‘cordon sanitaire’ rondom Forum voor Democratie. ‘We kunnen dit niet over onze kant laten gaan. Journalisten moeten hun werk kunnen blijven doen’, reageerde Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ.

Zelf reageerde Ek in de uitzending van SBS tamelijk nuchter op de rel. ‘Even een relletje en dan weer door’, zei ze. ‘Bij het volgende relletje – wat ongetwijfeld komt, zeker als je hier blijft komen – ga je er al anders mee om, maar de eerste keer is gewoon schrikken’, reageerde presentator Johan Derksen. ‘Dat is duidelijk, ja’, antwoordde Ek. Volgens Derksen werkte de dynamiek rondom het filmpje ook ‘statusverhogend’, maar in de uitzending wilde Ek daarin niet meegaan: ‘Is dat zo?’, reageerde ze.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.