— dinsdag 25 oktober 2022, 08:48 | 3 reacties, praat mee

Harm Ede Botje en Mischa Cohen pleiten voor cordon sanitaire rond FVD

Harm Ede Botje - © Eva Roefs

Het lijkt de hoogste tijd dat de media een cordon sanitaire optrekken rond Thierry Baudet en Forum voor Democratie (FVD). Dat stellen Harm Ede Botje en Mischa Cohen in een opiniestuk in NRC, na de aanval van FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren op Hart van Nederland-journalist Merel Ek. Laatste wijziging: 25 oktober 2022, 09:28

Pak hun megafoon af, aldus Botje en Cohen, die samen het boek Mijn meningen zijn feiten schreven over Baudet. De twee vinden dat het tijd wordt voor actie, nu de Baudet en consorten voor de zoveelste keer over de schreef zijn gegaan.

“Politici en collega-journalisten spraken weer eens hun afschuw uit, dit keer voegde ook Mark Rutte zich in dit koor. En dan? Wat gebeurt er vervolgens? Tot nu toe weinig tot niets”, aldus Botje en Cohen. De NVJ onderzoekt of juridische stappen kunnen worden ondernomen, al vindt algemeen secretaris Thomas Bruning een boycot te ver gaan.

Cohen en Botje stelden in hun eind 2020 verschenen boek dat FVD geen normale politieke partij is. “Baudet en zijn partijgenoten zijn in wezen antidemocratisch. Het parlement gebruiken ze slechts als podium om de democratie van binnenuit uit te hollen. Het veroorzaken van ophef dient als middel om dat antidemocratische doel te bereiken, Baudet heeft dat letterlijk gezegd. Kamerleden en media zijn daarmee gevangen in een rechts-populistisch perpetuum mobile.”

De media zijn nu zelf aan zet, aldus Cohen en Botje. “En dan in de eerste plaats de hoofdredacteuren en de chefs. Het aangeven van een rode lijn moet je niet overlaten aan individuele journalisten. Die moeten in eerste plaats in bescherming worden genomen. De hoofdredacties moeten nu een streep trekken.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Erik Bouwer, 25 oktober 2022, 12:15

Misschien wordt het tijd dat journalisten meer kritische vragen gaan stellen en alles wat FvD doet en zegt analyseren. Ik herinner me nog dat Jinek excuses aanbood na de roast van Martijn Koning. Laat systematisch zien welke onzin ze uitkramen. Ze hebben nl hun eigen podia, dus doodzwijgen heeft geen zin en betekent alleen wegvallen van tegengas.

J.C. Roodenburg, 25 oktober 2022, 19:22

Harm en Cohen (ken ik net) zitten op het goede spoor…

Wim Theunisse, 26 oktober 2022, 00:38

Quote: “Harm Ede Botje en Mischa Cohen pleiten voor cordon sanitaire rond FVD., einde citaat.

Meer dan 50 jaren geleden hoopte ik dat dergelijke voorstellen de wereld zouden verbeteren.
Het heeft helaas niet zo mogen zijn.
Vandaar dat alle mensen op aarde in de aftermath van hun existentie zijn beland.

Ik geef het menselijk leven nog 8 jaren waarna de mens praktisch uitgestorven zal zijn vanwege de afwezigheid van drinkbaar water en de afwezigheid van voedsel.
In meer dan 22 landen werd dit jaar de oogst vernield door droogte en overstromingen.
De landbouwgebieden werden grondig vernield door droogte en langdurige overstromingen.
Google er op en je raakt gechoqueerd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.