— woensdag 17 februari 2016, 09:21 | 0 reacties, praat mee

‘Mediawet strandt in Eerste Kamer’

Koen van Weel / ANP

De nieuwe Mediawet lijkt het in haar huidige vorm niet te gaan redden in de Eerste Kamer. Er zijn vanuit verschillende partijen bezwaren tegen de voorgestelde wijzigingen rond benoemingen en invloed op de programmering, die staatssecretaris Dekker nu eerst zal moeten aanpassen.

Volgens de NOS is Dekker inmiddels bezig te inventariseren wat moet gebeuren om fracties binnenboord te krijgen. De Eerste Kamer eiste schriftelijke garanties, omdat enkel de toezegging van Dekker dat hij naar knelpunten zou kijken te weinig vertrouwen inboezemde. Dekker stuurde de Kamer daarop een eerste brief rond de benoemingen bij de publieke omroep.

De NOS stelt op basis van hun niet nader geïdentificeerde bronnen dat Dekker nog meer zal moeten bewegen: het grote aantal VVD’ers dat recent posities binnen de NPO kreeg toegewezen blijft een twistpunt. Er wordt hardop getwijfeld of de benoeming van Bruno Bruins in de Raad van Bestuur wel rechtsgeldig is.

Voor Dekker zijn de wijzigingen een tegenvaller: een gewijzigde Mediawet moet eerst terug naar de Tweede Kamer, voor de Eerste Kamer er weer over zal stemmen. Het betekent vertraging, terwijl bepaalde ingrijpende wijzigingen al voor 2017 zijn voorzien. Regionale omroepen luidden over het krappe tijdschema al meerdere keren de noodklok. Meer bij NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.