training eu starters

— woensdag 9 maart 2016, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Eerste Kamer akkoord met nieuwe Mediawet

Martijn Beekman / ANP

De nieuwe Mediawet van staatssecretaris Sander Dekker krijgt na een slepende procedure, waarin Dekker diverse wijzigingen moest doorvoeren, alsnog de goedkeuring van de Eerste Kamer. Tijdens een derde debat op dinsdag tekent zich in de Eerste Kamer nu toch een meerderheid af. Laatste wijziging: 10 maart 2016, 10:17

De werkelijke stemming vindt volgende week plaats, maar Dekker heeft 41 (van 75) stemmen binnen, mits hij de wijzigingen doorvoert zoals toegezegd. Partijen 50PLUS, CDA, Partij voor de Dieren PVV en SP hebben bezwaren tegen zowel de voorgenomen wijzigingen én de ongebruikelijke methode waarop Dekker de bezwaren wil verwerken.

Dekker heeft haast, omdat bepaalde bezuinigingen al zijn ingeboekt en reorganisaties zijn begonnen. De regionale omroepen krijgen een half jaar uitstel, nu de Mediawet vertraging heeft opgelopen.

RTL Nieuws constateert dat de Mediawet na alle wijzigingen “een rompmodel van het oorspronkelijke idee” bevat. De consessies die Dekker moest doen heeft de ambitieuze plannen van de staatssecretaris flink uitgehold. Een deel van de Mediawet moet nu opnieuw langs Tweede Kamer en de Raad van State.

SP-senator Arda Gerkens noemt het huidige voorstel ‘nog steeds prutswerk’ - vanwege de opsplitsing van elementen en de gekozen oplossing dat de hele wet nu wordt goedgekeurd, maar de betwiste onderdelen direct buiten werking worden gesteld tot die zijn gerepareerd.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.