— woensdag 10 februari 2016, 12:35 | 0 reacties, praat mee

Dekker moet uitleg geven over recente NPO-benoemingen

Jerry Lampen / ANP

Staatssecretaris Sander Dekker zal de benoeming van VVD-partijgenoot Bruno Bruins tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de NPO moeten toelichten. In zowel de Eerste als Tweede Kamer zijn er vragen over de rechtmatigheid van de benoeming.

Vragen over partijdigheid en vriendjespolitiek werden begin dit jaar ook al door VPRO-directeur Lennart van der Meulen gesteld in zijn nieuwjaarstoespraak.

Dekker en Bruins gaan lang terug: Dekker was fractievoorzitter van de VVD in Den Haag, toen Bruins daar VVD-wethouder was. CDA, ChristenUnie, D66, de Partij voor de Dieren, SP en 50PLUS hebben nu vragen gesteld over de recente reeks aan benoemingen van (oud)VVD’ers bij de NPO.

Dekker stelt dat de benoeming is gewogen door de landsadvocaat die de benoeming ‘volstrekt rechtmatig’ noemde, aldus Het Parool.

Bekijk meer van

Sander Dekker Mediawet

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.