website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Mediadirecteur Hox (BNNVARA) ‘Zonder uitzondering voor grootverdieners verliest NPO presentatoren’

Lars Pasveer — Geplaatst in omroep op donderdag 2 mei 2019, 09:46

ANP

ANP

Nieuws UPDATE Mediadirecteur Gert-Jan Hox van omroep BNNVARA zegt in het AD dat er uitzonderingen op de Wet normering topinkomens (WNT) mogelijk moeten zijn voor een presentator als Matthijs van Nieuwkerk. Hox vreest dat de presentator anders op termijn een overstap naar de commerciëlen maakt. Verantwoordelijk minister Slob is niet van plan om uitzonderingen mogelijk te maken.

Het salaris van Van Nieuwkerk zal na de zomer van 2020 dalen naar maximaal 194.000 euro. In 2018 was dat 363.000 euro en enkele jaren ervoor nog ruim een half miljoen. Ophef over het salaris van Van Nieuwkerk is regelmatig als de seizoenen.

Volgens Hox kunnen presentatoren bij commerciële partijen “zo twee à drie keer meer verdienen”. Hij vindt dat de huidige structuur onvoldoende erkent welke waarde Van Nieuwkerk vertegenwoordigt voor de publieke omroep, onder meer in het binnenhalen van reclame-inkomsten via de Ster.

De NOS bericht dat minister Slob geen behoefte heeft aan uitzonderingen voor toppresentatoren.  De NPO wordt gefinancierd uit belastinggeld, aldus Slob: “We willen als kabinet juist af van allerlei uitzonderingen.”

 

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Jos Nederpel, 2 mei 2019, 17:10

    Ik steun minister Slob. Er zijn veel mensen die nooit naar de commerciële televisie kijken, laat Matthijs daar maar naar toe gaan, kan die tenminste wel verdienen wat hij wil!

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.