— donderdag 2 mei 2019, 09:46 | 1 reactie, praat mee

Mediadirecteur Hox (BNNVARA) ‘Zonder uitzondering voor grootverdieners verliest NPO presentatoren’

ANP

UPDATE Mediadirecteur Gert-Jan Hox van omroep BNNVARA zegt in het AD dat er uitzonderingen op de Wet normering topinkomens (WNT) mogelijk moeten zijn voor een presentator als Matthijs van Nieuwkerk. Hox vreest dat de presentator anders op termijn een overstap naar de commerciëlen maakt. Verantwoordelijk minister Slob is niet van plan om uitzonderingen mogelijk te maken.

Het salaris van Van Nieuwkerk zal na de zomer van 2020 dalen naar maximaal 194.000 euro. In 2018 was dat 363.000 euro en enkele jaren ervoor nog ruim een half miljoen. Ophef over het salaris van Van Nieuwkerk is regelmatig als de seizoenen.

Volgens Hox kunnen presentatoren bij commerciële partijen “zo twee à drie keer meer verdienen”. Hij vindt dat de huidige structuur onvoldoende erkent welke waarde Van Nieuwkerk vertegenwoordigt voor de publieke omroep, onder meer in het binnenhalen van reclame-inkomsten via de Ster.

De NOS bericht dat minister Slob geen behoefte heeft aan uitzonderingen voor toppresentatoren.  De NPO wordt gefinancierd uit belastinggeld, aldus Slob: “We willen als kabinet juist af van allerlei uitzonderingen.”

 

Praat mee

1 reactie

Jos Nederpel, 2 mei 2019, 17:10

Ik steun minister Slob. Er zijn veel mensen die nooit naar de commerciële televisie kijken, laat Matthijs daar maar naar toe gaan, kan die tenminste wel verdienen wat hij wil!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.