banner festival 23

— maandag 28 november 2022, 13:38 | 0 reacties, praat mee

Medewerkers ontvangen excuses van BNNVARA: ‘We vinden het verschrikkelijk’

© Koen van Weel / ANP

BNNVARA heeft in een mail excuses aangeboden aan huidige en voormalige medewerkers die in het verleden voor het programma De Wereld Draait Door (DWDD) hebben gewerkt. De mail bevat tevens een uitnodiging om in gesprek te gaan. Wie de uitnodiging accepteerde kreeg een vervolgmail met daarin de boodschap dat omroep graag 'iemand met een HR achtergrond' bij het gesprek wil betrekken. Laatste wijziging: 28 november 2022, 13:54

‘Wij kunnen ons goed voorstellen dat de berichtgeving met betrekking tot de werksfeer bij De Wereld Draait Door bij jou als (oud)-collega die ook voor dit programma heeft gewerkt veel losmaakt. Wij hechten er grote waarde aan je te laten weten dat we het verschrikkelijk vinden dat (oud)-collega’s de dupe zijn geworden van de werksfeer bij ons programma. Een cultuur waarin over grenzen van collega’s is gegaan, had nooit mogen ontstaan. Het spijt ons enorm dat dit wel is gebeurd’, staat er in de eerste mail die in handen is van Villamedia.

Vervolgens wordt er in die mail aangeboden om een individueel gesprek te voeren of een gesprek met ‘meer (oud)-collega’s tegelijk’ te organiseren. Onder de mail staan de namen van de directie van BNNVARA, Suzanne Kunzeler en Lonneke van der Zee.

Wie een gesprek wilde kreeg daarna een tweede mail. Daarin benadrukt de omroep hoe belangrijk zij de gesprekken vindt. De ervaringen van de (oud)-medewerkers moeten er volgens de omroep voor zorgen dat men leert voor de toekomst. ‘Voor dat laatste hechten we er waarde aan om iemand met een HR-achtergrond bij het gesprek aanwezig te laten zijn.’

BNNVARA stelt dat er geen verslag van de gesprekken gemaakt wordt en dat mensen zich vrij moeten voelen alles te zeggen wat ze willen.

Bekijk meer van

Dossier Van Nieuwkerk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.