word studentlid

— vrijdag 25 november 2022, 09:47 | 0 reacties, praat mee

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan onderzoek NPO

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan onderzoek NPO
Matthijs van Nieuwkerk - © Beeld en Geluid

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan het onderzoek dat de NPO laat doen naar de werkomstandigheden achter de schermen bij het programma DWDD. Laatste wijziging: 25 november 2022, 10:40

Het NPO-onderzoek richt zich op de vraag welke signalen over misstanden er zijn geweest en wat er met die signalen is gebeurd. De Volkskrant meldde afgelopen vrijdag op basis van gesprekken met zeventig medewerkers van het programma dat Van Nieuwkerk met regelmaat medewerkers zou hebben gekleineerd en geterroriseerd.

De NPO besteedt het onderzoek uit aan een externe partij, maar blijft wel de opdrachtgever. Dit ondanks kritiek van het Commissariaat van de Media dat dit kan leiden tot vragen over de onafhankelijkheid van het onderzoek.

Dit heeft onder meer te maken met Frans Klein, directeur Video van de NPO, die dinsdag voorlopig zijn taken heeft neergelegd. Klein was destijds als mediadirecteur van BNNVARA nauw betrokken bij de opnames van DWDD.

Van Nieuwkerk heeft inmiddels de samenwerking met BNNVARA verbroken. De omroep heeft alle driehonderd oud-medewerkers van het programma hulp aangeboden. Medialane, het bedrijf waar Van Nieuwkerk in dienst is, heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de onthullingen

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.