— vrijdag 24 maart 2017, 19:43 | 2 reacties, praat mee

Redactiecommissie Telegraaf tegenover redactieraad

De redactiecommissie van De Telegraaf heeft zich vrijdag gedistantieerd van eerdere uitspraken van de redactieraad, die zei dat een overname van de Telegraaf Media Groep (TMG) door John de Mol ongewenst, meldt Quotenet. De redactieraad heeft donderdag in een mail naar John de Mol gevraagd om te stoppen met zijn pogingen om TMG over te nemen in het belang van het bedrijf. De redactieraad stelde dat verschillende onderdelen van TMG last hebben van de overnamestrijd. De redactieraad, het orgaan dat overlegt met de hoofdredacteur en de uitgever, blijkt nu echter niet op een lijn te liggen met de redactiecommissie, die toeziet op naleving van de cao. 'Als voorzitter van de redactiecommissie kan ik aan de berichtgeving toevoegen dat een substantieel deel van de redactie zich vanochtend van de mail aan De Mol heeft gedistantieerd', zo stelt de voorzitter van de commissie John van den Heuvel vrijdag, aldus nu.nl. De redactiecommissie doet dit omdat de standpunten in de brief van de redactieraad onder andere niet in overleg met de redactie tot stand gekomen zouden zijn. De redactiecommissie onderschrijft op haar beurt wel dat het belangrijk is "om zo snel mogelijk met elkaar om tafel te gaan". De commissie doelt in die oproep zowel op Mediahuis, als John de Mol's Talpa. Zo wil de commissie bevorderen dat er snel een komt aan de overnamestrijd rond het concern die volgens de redactiecommissie verlammend werkt voor TMG. Meer bij Nu.nl en Quotenet..

Bekijk meer van

Talpa John de Mol De Telegraaf

Praat mee

2 reacties

Jacques Peters, 25 maart 2017, 07:54

Daar zit een belangenverstrengeling..
Sommige redactieleden zijn bekende Nederlanders geworden door die tv.

a.h. monterie, 25 maart 2017, 11:48

Beste John,
Jij gaat te ver met je honger naar geld en macht. Laat De Telegraaf met rust. Nu meteen. De recente rechtszaak heeft je imago al flink aangetast. Veel mensen waarvan jij denkt dat ze jouw vrienden zijn, vinden jou maar een gefrustreerd mannetje. Dat wordt nog erger als je zo doorgaat. Jouw zusje Linda zei het al: John kan niet tegen zijn verlies. Neem eens een voorbeeld aan haar. Zij weet haar eetverslaving te bedwingen. Probeer jij jouw ego eens in toom te houden. Is moeilijk, hé? Zoek anders hulp.
Brief aan John de Mol

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.