website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Madsen blijft moord op journaliste ontkennen

Nick Kivits — Geplaatst in rechtszaak op vrijdag 9 maart 2018, 09:59

EPA / Tom Wall

EPA / Tom Wall

Nieuws De Deense uitvinder Peter Madsen blijft ontkennen dat hij de Zweedse journalist Kim Wall heeft vermoord. Donderdag begon het proces tegen hem. Wall verdween afgelopen zomer terwijl ze samen met Madsen in een onderzeeboot voer. Volgens de uitvinder kwam ze om het leven bij een ongeluk aan boord, waarna hij haar een zeemansgraf gaf.

In de maanden na Walls dood doken op verschillende plekken lichaamsdelen van de journaliste op. Haar lichaam was in stukken gezaagd. Deense duikers vonden nabij enkele lichaamsdelen ook een zaag.

Madsen herhaalde in de rechtszaal dat de dood van Wall een ongeluk was. Hij stelde dat hij iets wilde repareren aan boord van zijn zeventien meter lange onderzeeboot. Daarvoor zette hij een compressor en twee motoren aan. Toen hij buiten op het dek was klapte een luik dicht terwijl Wall nog in het vaartuig was. Tegen de tijd dat Madsen het luik open had gekregen, was Wall inmiddels gestikt.

De aanklager gelooft de verklaring van Madsen niet. Hij stelt dat de uitvinder Wall heeft mishandeld, gemarteld en daarna heeft vermoord. De komende dagen worden in totaal 37 getuigen verhoord, onder wie deskundigen en vrienden van Madsen. Er bestaat een kans dat de uitvinder levenslang krijgt. Meer bij NU.nl / NRC / Algemeen Dagblad

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.