— donderdag 26 oktober 2017, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Maastricht stelt ook eigen raadsverslaggever aan

Het interieur van het gemeentehuis van Maastricht | Marcel van Hoorn / ANP

Maastricht heeft besloten een onafhankelijke verslaggever aan te stellen, die over gemeenteraadsvergaderingen gaat berichten. Lokale media hebben geen middelen meer om er een journalist voor vrij te maken. Maastricht ziet het voorlopig als een proef voor één jaar.

De gemeente trekt daar 50.000 euro voor uit, meldt de Nederlandse Verenging voor Raadsleden. Maastricht is niet de eerste gemeente die een verslaggever aanstelt bij gebrek aan aandacht of mogelijkheden vanuit de media.

Sinds augustus vorig jaar doet de gemeente Noordoostpolder dat ook. Andere gemeenten kijken of ze met een speciaal mediafonds de lokale journalistiek een handje kunnen helpen.

In Maastricht was het volgen van raadvergaderingen sinds enige tijd complexer geworden, zegt de vereniging. Op een avond werden verschillende thema’s tegelijk in verschillende zalen besproken. Dat heeft de keuze zelf een verslaggever aan te stellen versneld, aldus de vereniging. Meer bij Raadslid.nu

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.