— dinsdag 26 oktober 2010, 09:41

Opheldering over politieoptreden R’dam

De Rotterdamse GroenLinks-fractie wil van burgemeester Aboutaleb opheldering over berichten dat journalisten bij stadion De Kuip door de politie werden weggestuurd, omdat de sfeer na een historische nederlaag van Feyenoord bijzonder grimmig was. Volgens GroenLinks is het de omgekeerde wereld dat politie journalisten die hun werk willen doen wegstuurt. "De politie had de journalisten moeten beschermen", stelt fractievoorzitter Arno Bonte. "Journalisten moeten ook in moeilijke omstandigheden hun werk kunnen doen. Dat is essentieel in een democratie. De politie had daarom onvoorwaardelijk voor de veiligheid van de aanwezige journalisten moeten opkomen. Degene die de politie weg had moeten sturen zijn de raddraaiers, maar dan wel direct naar de cel." Bonte eist van Aboutaleb garanties dat journalisten in de toekomst beter beschermd worden.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.