— vrijdag 20 december 2019, 08:24 | 0 reacties, praat mee

Levenslange gevangenisstraffen voor massamoorden Filipijnen

© Beeld: CC BY-SA 2.0 / ssalonso

28 mensen hebben in de Filipijnen een levenslange gevangenisstraf gekregen voor een massamoord die in 2009 plaatsvond. Op 23 november van dat jaar werden 57 mensen, waaronder 32 journalisten, in een hinderlaag gelokt en doodgeschoten. Onder de andere doden bevonden zich veelal familieleden van Esmael Magudadat, de viceburgemeester van een Filipijnse stad die gouverneur van zijn provincie Maguindanao wilde worden.

Het gezelschap werd onderweg naar het bureau van de kiescommissie tegengehouden door zo’n 100 bewapende mannen. Hun lichamen werden gedumpt in drie massagraven, die de politie een dag later ontdekt. Na een drie dagen durende klopjacht wordt een lid van een machtige politieke familie, Andal Ampatuan, gearresteerd. Zijn vader was op dat moment gouverneur van Maguindanao.

Tijdens de uitspraak in de jarenlange rechtszaak die volgde, kregen 40 mensen celstraffen. 28 daders, waaronder de zoon van de gouverneur, krijgen levenslang. De gouverneur zelf kreeg ook een jarenlange gevangenisstraf. Uitzitten kan hij die echter niet meer. Hij overleed in 2015. Meer bij RTL Nieuws

Bekijk meer van

Filipijnen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.