— dinsdag 1 september 2015, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Drie journalisten gedood in Filipijnen

In de Filipijnen zijn de afgelopen twee weken drie journalisten gedood. Afgelopen donderdag werd dxOC-radio-anchor Cosme Maestrado in een winkelcentrum in Ozamiz City, Mindanao, onder vuur genomen door vier mannen.

De verdachten vluchtten op twee motoren. Maestrado overleed aan verwondingen aan het hoofd, wang en buik. De journalist stond bekend om zijn kritiek op lokale corruptie en machtsmisbruik. Recent had hij kritiek geuit op een lokale politicus in verband met de aanschaf van bouwmateriaal.

Maestrado is de derde journalist die werd gedood sinds 18 augustus. Op die datum kwam dagbladuitgever Gregorio Ybanez om het leven toen hij voor zijn huis in Tagum beschoten werd. Hij was ook voorzitter van een lokale mediagroep.

Op 20 augustus werd Teodoro Escanilla, radio-anchor van het dzMS-radiostation, gedood. Hij werd door ook nog onbekende daders doodgeschoten in zijn huis in Tadon. Hij had veel kritiek op het leger en en sprak veel over mensenrechten. Meer bij CPJ

Bekijk meer van

Filipijnen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.