— vrijdag 31 januari 2020, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Leids Mediafonds wint Slimste Journalist en krijgt de beker

Het winnende team van het Leids Mediafonds - © Paul Sijm

Was er vorig jaar nog verwarring over de uitslag, dit jaar was er maar één conclusie mogelijk: het Leids Mediafonds heeft de titel Slimste Journalist 2020 gewonnen. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek hield de quiz donderdag voor de vierde keer in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Waren er vorig jaar nog 32 teams, dit jaar traden er 23 viertallen aan. De twee winnaars van vorig jaar, VVOJ en NRC lieten verstek gaan, net als trouwens het team van mediaminister Slob. Dat team had zich dan wel weer aangemeld, maar kwam niet opdagen. Nu speelde een combinatie van regen en treinuitval wel meer teams parten, met ongetwijfeld het coronavirus als extra reden om thuis te blijven.

Team Tak Tisch van RTL nieuws ging na ronde 1 nog aan kop, maar kon die voorsprong niet vasthouden. Na vier rondes van elk 10 vragen bleef er maar een team over dat aanspraak kan maken op de titel.

De hele uitslag vind je bij het Stimuleringsfonds.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.