basis naar compleet

— dinsdag 3 november 2020, 10:33 | 0 reacties, praat mee

Leids Mediafonds: bijna 140.000 euro voor dertien journalistieke projecten

Het Leids Mediafonds steunt in de najaarsronde dertien journalistieke onderzoeksprojecten. In totaal werd bijna 140.000 euro aan subsidie verleend, op een totaal van 25 aanvragen. Het fonds introduceert verder een aparte regeling voor studenten journalistiek. Laatste wijziging: 3 november 2020, 10:35

De gesteunde projecten omvatten artikelenseries, podcasts en documentaires, die in samenwerking met het Leidsch Dagblad, Sleutelstad en Omroep West tot stand moeten komen. “De onderwerpen lopen uiteen van de impact van corona tot aan de Leids-Marokkaanse gemeenschap en van de positie van Leidse wijkverenigingen tot de nieuwe toekomst van vliegveld Valkenburg”, schrijft het bestuur over de onlangs afgesloten aanvraagronde.

Een groot aantal aanvragers bleek student journalistiek aan de Universiteit Leiden: het mediafonds komt daarom met een aparte regeling voor deze groep.

“We willen aanstormend talent een steuntje in de rug geven en daarbij samenwerken met andere partijen. Daarom stellen we komend jaar in totaal 5000 euro beschikbaar uit ons budget voor projecten van studenten”, aldus fondsvoorzitter Bob Nieman. Tien projecten maken kans op 500 euro subsidie.

Een nieuwe aanvraagronde loopt momenteel: de deadline valt op 1 april 2021. De gemeente steunt de lokale journalistiek volgend jaar met 100.000 euro, fors minder dan eerdere jaren.

Alle gehonoreerde projecten staan verzameld op deze pagina van het Leids Mediafonds.

Bekijk meer van

Leids Mediafonds

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.