Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— woensdag 8 mei 2019, 10:17 | 0 reacties, praat mee

Negen projectaanvragen gehonoreerd in tweede ronde Leids Mediafonds

Het Leids Mediafonds heeft in de tweede aanvraagronde negen journalistieke projecten in totaal 150.000 euro toegekend. Er kwamen in totaal 31 aanvragen binnen. Voorzitter Bob Nieman vindt dat dit aantal en de kwaliteit van de journalistieke aanvragen bewijzen dat het fonds in een behoefte voorziet. Laatste wijziging: 8 mei 2019, 12:08

Op deze pagina staan de gehonoreerde projecten opgesomd. Diverse lokale mediabedrijven en samenwerkingen produceren onder meer podcasts, artikelen en radio en tv-reportages over thema’s die spelen binnen Leiden.

Nieman: “We brengen duidelijk iets op gang in de journalistiek in Leiden en de Leidse regio. Er zijn zoveel ideeën, dat we allerlei factoren hebben afgewogen: de verwachte journalistieke diepgang, relevantie voor de Leiden en omstreken, aanpak en originaliteit, om er een aantal te noemen.”

Dat niet het volledige budget is uitgegeven hangt samen met een lopende aanvraagronde, met een deadline op 1 oktober 2019. Het fonds wil in die maand nog een volwaardige najaarsronde houden, aldus Nieman. Leiden heeft al toegezegd de komende tijd het fonds jaarlijks met 250.000 euro te zullen steunen.

Bekijk meer van

Leids Mediafonds

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.