— dinsdag 9 juli 2019, 14:08 | 0 reacties, praat mee

Gemeenteraad Leiden wil volledige financiering Mediafonds maar onduidelijk hoe precies

Een meerderheid in de gemeenteraad van Leiden wil dat het Leids Mediafonds de komende twee jaar over het volledige budget van 250.000 euro kan beschikken. Het college van burgemeester en wethouders kondigde eerder plannen voor een ruime halvering van het budget aan.

Het cultuurpotje is wel leeg, meldt nieuwssite Sleutelstad. Dat geld moet dus uit andere bronnen worden bijgepast, maar gemeentepartijen ChristenUnie en D66 noemen de toegevoegde waarde van Leids Mediafonds “breder dan cultuur”.

Er is binnen de gemeenteraad dus steun voor het op volle sterkte financieren van het Leids Mediafonds, maar het geld is er nog niet. GroenLinks en CDA zijn voorstanders van co-financiering door andere partijen, zoals bijvoorbeeld de provincie.

Ondanks de beoogde verlaging van het budget is Leiden wel trots op het project: ze dienden het project in voor de Galjaardprijs, een prijs voor de beste overheidscommunicatie.

Hugo Schneider, hoofdredacteur van het Leidsch Dagblad, vindt dat een verkeerd signaal. “Ik begrijp wel dat Leiden erg trots is op zijn Mediafonds, en dat is ook volkomen terecht, andere gemeenten mogen er een voorbeeld aan nemen, maar om het voor te dragen voor een voorlichtingsprijs vind ik een misser. Het wekt de suggestie dat de overheid invloed uitoefent op het bedrijven van onafhankelijke journalistiek en dat kan niet de bedoeling zijn. Het gemeentebestuur zou er goed aan doen deze nominatie in te trekken”, aldus Schneider.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.