training eu starters

— dinsdag 12 januari 2021, 15:36 | 0 reacties, praat mee

Kritiek op Jort Kelder bij Op1 neemt toe, Omroep WNL reageert

Jort Kelder - © Patrick Harderwijk / ANP

De kritiek op presentator en mediapersoonlijkheid Jort Kelder in zijn rol als presentator van talkshow Op1 neemt toe. Vooral na de uitzending van afgelopen donderdag (waarin de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra te gast was) en de aflevering van afgelopen zondag, waar Thierry Baudet aan tafel zat, is er onvrede over de onkritische houding van Kelder. Laatste wijziging: 13 januari 2021, 13:14

NRC-columnist Arjen Fortuin vatte zijn kritiek op Kelder samen in een column. “Ook als presentator van Op1 kan Jort Kelder zich niet bevrijden van de gewoonte om ‘Jort Kelder’ te spelen”, zo opent Fortuin zijn column.

Fortuin stelt dat Kelder alles in zich heeft om de beste interviewer van Nederland te worden: “Dat Jort Kelder niet een van de beste interviewers van Nederland is, is geen kwestie van ideologische vooringenomenheid. Het probleem is dat hij zijn best niet doet.

Fortuin vertelde later bij het Radio 1-programma Spraakmakers hetzelfde verhaal:

WNL
Omroep WNL, de omroep waarvoor Kelder met collega Welmoed Sijtsma het dagelijkse programma presenteert, vindt de werkwijze van Kelder geen probleem. WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes reageerde dinsdag, ook bij het radioprogramma Spraakmakers, op de uitzending met Thierry Baudet. Huisjes stelt dat zij op zoek zijn gegaan naar een evenwichtige tafel.

“Baudet is heel goed in het poneren. Daarom is ervoor gekozen de tegenstand niet vanuit presentatoren op te voeren, maar te zorgen voor een evenwichtige tafel”, zo stelt de hoofdredacteur. De presentatie had volgens Huisjes “een meer modererende rol”. Meer reacties bij Mediacourant | Metro

Bekijk meer van

WNL Op1 NPO Radio 1 Jort Kelder

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.