word studentlid

— donderdag 21 januari 2021, 16:22 | 0 reacties, praat mee

Minder gasten aan tafel bij talkshows

Minder gasten aan tafel bij talkshows
© Sander Koning / ANP

Er zullen minder gasten in de studio zitten en er zal vaker gebruik worden gemaakt van videoverbindingen. Dat laten de NPO en RTL donderdag weten na een oproep van premier Mark Rutte op zijn persconferentie een dag eerder.

Rutte stelde dat talkshowgasten een uitzondering zouden moeten krijgen op de avondklok, als die eventueel wordt ingesteld. Maar hij riep de makers van Op1 en Jinek wel op na te denken over andere manieren om gesprekken te voeren in plaats van een rondetafelgesprek in de studio.

“We zijn ons erg bewust van de maatschappelijke druk als mensen aan een avondklok onderhevig zijn”, stelt Op1-eindredacteur Bert Huisjes. “Het is vreemd om een programma op televisie te zien met een groot aantal mensen aan tafel als kijkers dat zelf thuis niet mogen. We gaan heel goed afwegen welke gasten we uitnodigen en welke gasten we een ontheffing gaan geven.”

Deze aanpak geldt per direct, dus niet pas als de avondklok ingaat, aldus Huisjes.

Ook RTL-contentdirecteur Peter van der Vorst laat desgevraagd weten dat Jinek de komende tijd nog kritischer gaat selecteren. “We gaan minder gasten uitnodigen in de studio en ook vaker gebruikmaken van bijvoorbeeld videoverbindingen”, meldt hij. Meer bij NU.nl / RTL Nieuws

Lees ook:
Talkshows en andere live-programma’s kunnen ondanks avondklok doorgaan (20 januari 2021)

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.