— vrijdag 18 juni 2021, 15:01 | 0 reacties, praat mee

Op1 gaat mogelijk door zonder publiek

Lege stoelen te zien bij een extra uitzending van OP1 vorig jaar. Publiek was niet welkom in verband met de coronamaatregelen - © Sander Koning

Het is weer toegestaan om meer publiek toe te laten bij radio- en televisieprogramma's, nu coronamaatregelen worden versoepeld, maar er zijn programma's die dubben of ze publiek weer willen toelaten. Zoals Op1.

Volgens hoofdredacteur Bert Huisjes van Omroep WNL vrijdag bij het Mediaforum van Spraakmakers op NPO Radio 1 hebben programma’s tijdens de coronacrisis bewezen ook te kunnen bestaan zonder publiek. “De kijker heeft het publiek niet sterk gemist”, zegt hij.

“We proberen in beeld te krijgen waar het publiek van toegevoegde waarde is”, aldus Huisjes. Hij stelt dat dat heel duidelijk het geval is bij een cultureel programma zoals De Wereld Draait Door. Daar traden bijvoorbeeld veel artiesten op. “Dan is de interactie met het publiek belangrijk voor de kwaliteit van het programma.”

Bekijk meer van

WNL Op1 corona Bert Huisjes

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.