website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Klacht tegen burgemeester Noordoostpolder na noodverordening

Nick Kivits — Geplaatst in Recht op vrijdag 26 februari 2016, 08:48

Siese Veenstra/ANP

Siese Veenstra/ANP

Nieuws

De noodverordening waarmee Noordoostpolder-burgemeester Aucke van der Werff eind januari journalisten de toegang tot Luttelgeest verbood, krijgt vermoedelijk nog een staartje. Een Haagse jurist (oud consul-generaal Hans Slingerland van Bemmelen) heeft bij de gemeente een klacht ingediend tegen de burgervader en stelt naar de nationale ombudsman te willen stappen.

“Door bonafide journalisten op de openbare weg te hinderen in hun beroepsuitoefening beperkt de gemeente met opzet vrije nieuwsgaring”, aldus Van Bemmelen. “Door deze censuur doet de gemeente niet alleen de media te kort, maar ook voel ik mij eveneens beknot in des burgers recht op informatie via een door mij te kiezen medium.”

Eerder al stelde Van der Werff dat het afkondigen van de noodverordening rondom een informatie-avond over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Luttelgeest niet de bedoeling was. De verklaring van de burgemeester was opmerkelijk, omdat hij de beslissing de dag na de besloten bijeenkomst nog verdedigde. Meer bij De Stentor

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.