— dinsdag 8 april 2014, 09:17

Myanmar: journalist jaar de cel in

In Myanmar is journalist Zaw Pe tot 1 jaar cel veroordeeld wegens 'huisvredebreuk' en het 'storen van een ambtenaar in functie'. De vage beschuldigingen betekenen volgens persorganisatie CPJ dat de persvrijheidssituatie in Myanmar - hoewel verbeterd - nog steeds broos is. Er zitten momenteel vijf journalisten vast in het land. CPJ-secretaris Shawn Crispin vindt dat de belofte van president Thein Sein, dat de persvrijheid zou worden hooggehouden, "nu erg hol klinkt." Zaw Pe werkt voor de uitgave Democratic Voice of Burma (DVB), dat eerst buiten Myanmar opereerde, maar na het democratiseringsproces van voorgaande jaren nu weer binnen Myanmar is gevestigd. De CPJ roept op om alle journalisten in Myanmar direct vrij te laten.

Bekijk meer van

Recht Myanmar

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.