training eu starters

— woensdag 8 januari 2020, 09:54 | 0 reacties, praat mee

Klacht tegen Ad van Liempt nu naar landelijke beroepscommissie

Historicus en programmamaker Ad van Liempt | Robin van Lonkhuijsen / ANP

Journalist Bart FM Droog stapt naar het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit (LOWI) voor een hoger beroep in de zaak rond beschuldigingen van plagiaat aan het adres van historicus en programmamaker Ad van Liempt. Laatste wijziging: 15 juli 2020, 14:09

In december vorig jaar concludeerde een integriteitscommissie van de Rijksuniversiteit Groningen dat Van Liempt hier en daar onzorgvuldig was geweest, maar dat van fingeren, falsificeren of plagiëren in het boek Gemmeker, Commandant van Kamp Westerbork geen sprake was.

Van Liempt promoveerde in mei 2019 op het proefschrift. Droog legde in 2019 een klacht neer bij de integriteitscommissie van de Rijksuniversiteit Groningen, omdat hij vond dat Van Liempt in zijn boek feiten had verzonnen, informatie vervalst, plagiaat gepleegd en bronnen niet correct vermeld.

De conclusie van de integriteitscommissie dat daar geen sprake van is maar Van Liempt wel nauwkeuriger had kunnen zijn met bronnen. Droog noemt de uitspraak “vrijbrief voor alle wetenschappers, studenten en promovendi van deze universiteit om ongestoord en ongestraft te plagiëren of zich aan andere vormen van wetenschapsfraude te buiten te gaan”, meldt de NOS.

Droog wil daarom dat LOWI zich over de zaak buigt. Wanneer dat precies zal plaatsvinden is nog onduidelijk.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.