banner festival 23

— dinsdag 9 mei 2017, 16:51 | 2 reacties, praat mee

Overheid adverteert voorlopig niet bij GeenStijl

© Koen Suyk / ANP

UPDATE Ook de fiscus en andere instellingen van de overheid adverteren voorlopig niet meer op de website GeenStijl. Dat zei vice-premier Asscher in de Kamer. Laatste wijziging: 10 mei 2017, 10:15

Asscher vindt dat de overheid de context van een website mag meewegen bij de vraag of daar moet worden geadverteerd.               

Hij reageerde in de Kamer op vragen over de open brief van ruim honderd vrouwen om niet meer te adverteren op de website, vanwege de vrouwonvriendelijke inhoud van de site.

GroenLinks wil dat overheden en ministeries niet meer adverteren op GeenStijl en Dumpert. Defensie trok naar aanleiding van de ophef advertenties terug, maar de Belastingdienst zou nog wel adverteren, tot nu dus.

Er begint echter ook steeds meer kritiek op de oproep van de vrouwen te komen. Zo vraagt Ebru Umar in haar column zich af of “vrijheid van meningsuiting alleen bedoeld is als je de juiste mening hebt?”. Volgens Umar leggen deze vrouwen “anderen hun mening, hun gelijk en hun moreel kompas op”.

Jan Driessen, oud-voorzitter van de BVA en tegenwoordig zelfstandig communicatieadviseur bij Q+A Communicatie vindt het feit dat uitgerekend journalisten nu oproepen tot een advertentieboycot ‘op zijn minst heel erg vreemd’, meldt Adformatie. Driessen vindt de oproep vanuit de journalistiek ‘uiterst gevaarlijk en belachelijk’. “We hebben in Nederland namelijk een rechtstaat. Als lezers een opinie té kwetsend of té discriminerend vinden, kunnen ze in ons land al gewoon naar de rechter stappen. Maar zelf dreigend gaan bepalen wat wel en niet kan, creëert een glijdende schaal waarvan we verre moeten blijven.”

Bekijk meer van

GroenLinks GeenStijl Dumpert

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Martin Hopman, 9 mei 2017, 16:57

Moet Nederland nu echt een klein-Turkije worden?

ErikWVisser, 11 mei 2017, 16:49

Ebru Umar verwart walgelijke seksistische vuilspuiterij, ook nog eens heel specifiek op een persoon gericht met ‘een andere mening’

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.