— vrijdag 5 mei 2017, 16:11 | 0 reacties, praat mee

Kranten roepen op tot boycot GeenStijl

© Koen Suyk / ANP

De Volkskrant en de NRC publiceren een paginagroot pamflet met een oproep aan bedrijven om niet meer op GeenStijl en Dumpert te adverteren. Aanleiding is de oproep van website GeenStijl om seksistisch commentaar te geven op een foto van een Volkskrant-journaliste.

Het was de bedoeling het pamflet morgen te publiceren, maar omdat de tekst is uitgelekt via GeenStijl komt het al vandaag op de sites van de kranten.

                         
Het pamflet is mede opgesteld door columniste Rosanne Hertzberger, die schrijft voor de NRC en die geregeld doelwit is van GeenStijl. NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch benadrukt dat de kranten alleen het debat over GeenStijl willen faciliteren. Volgens hem zijn de Volkskrant en NRC verder niet betrokken bij de tekst. Hij benadrukt dat Hertzberger als privépersoon optreedt en niet als medewerker van de krant. De tekst wordt later vandaag al gepubliceerd op de sites van de kranten. Zaterdag reageert Annabel Naninga op de oproep. Zij werkte tot 2014 werkte bij GeenStijl.

Vanwege de commotie over de seksistische commentaren op GeenStijl hebben meerdere partijen zich al teruggetrokken als adverteerder. Meer bij de NOS / TPO

Bekijk meer van

NRC GeenStijl de Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.