— woensdag 13 oktober 2021, 09:54 | 0 reacties, praat mee

Kaag-documentaire: Slob betuigt spijt over verkeerd informeren Tweede Kamer

D66-leider Kaag, kort na afloop van een gesprek met informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees op 6 oktober | Bart Maat / ANP

Demissionair minister Arie Slob (Onderwijs en Media) heeft excuses aangeboden voor zijn verkeerd informeren van de Tweede Kamer inzake de VPRO-documentaire over D66-leider Sigrid Kaag. Vorig jaar stelde Slob tegenover de Kamer dat er géén invloed was geweest; afgelopen zomer kwam de minister daar op terug. Slob stelde toen dat hij 'zorgvuldiger' door de VPRO geïnformeerd had kunnen worden.

De omroep ontkende op zijn beurt dat het de minister verkeerd had ingelicht. Eind september kondigde de VPRO wel aan dat het strenger gaat toezien op de productie van dit type documentaires.

Slob zegt dat hij vorig jaar de Kamer te snel wilde bijpraten en zorgvuldiger had moeten zijn. Het Commissariaat voor de Media gaat onderzoeken of (en in hoeverre) de politiek publieke media beïnvloedt. Slob wil zich van dat proces afzijdig houden. Meer bij het AD

Bekijk meer van

VPRO Sigrid Kaag Arie Slob

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.