— dinsdag 17 februari 2015, 09:08 | 0 reacties, praat mee

Justitie eist foto’s monstertruck op

Justitie eist foto’s en films van getuigen op van het drama met de monstertruck in Haaksbergen. Er zijn al vijftien foto's opgevraagd van een freelancejournalist van de Twentsche Courant Tubantia. De fotograaf verzet zich tegen de vordering van de foto's en heeft steun van journalistenvereniging NVJ gevraagd. Hij wil geen verlengstuk van justitie zijn. Het beeldmateriaal kan onderdeel worden van het strafdossier tegen de stuntcoureur. De bestuurder van de monstertruck reed september vorig jaar tijdens een stuntshow het publiek in, met drie doden en 28 gewonden tot gevolg. De rechter-commissaris is op verzoek van het Openbaar Ministerie begonnen met het vorderen van de beelden waarop het verloop van de stunt is te zien, maar ook van ervoor en erna. De makers van de beelden kunnen worden opgeroepen om te getuigen in het proces. Meer bij RTV Oost

Bekijk meer van

NVJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.