— vrijdag 27 juni 2008, 09:02 | 1 reactie, praat mee

NVJ hekelt ‘symboolpolitiek’ rond GeenStijl


Dat de hoofdredacteur van website GeenStijl zich bij Justitie heeft moeten melden na klachten over reacties van gebruikers, is volgens de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) overtrokken. Het Meldpunt Discriminatie Internet deed aangifte over enkele gebruikersreacties in 2006, die discriminerend zouden zijn. "Dit lijkt op symboolpolitiek en dat is een ongelukkig signaal", stelt NVJ-secretaris Thomas Bruning donderdag in het actualiteitenprogramma Nova. Gezien de miljoenen reacties die op de site verschijnen "is het niet raar dat er misschien een paar te ver gaan". Hoofdredacteur Dominique Weesie had zelf al erkend dat in 2006 enkele reacties waren geplaatst die niet door de beugel kunnen. Er verschenen in 2006 zo'n 11 miljoen reacties bij artikelen. "Een foutmarge van 0,00001 procent is zo slecht nog niet", aldus Weesie. De NVJ meent dat er door Justitie is gezocht naar een reden om GeenStijl aan te pakken. "Het lijkt alsof de regering wil zeggen: kijk, wij treden hard op tegen discriminatie. Maar dat een complete website wordt aangepakt om een paar ongelukkige reacties vind ik wat ver gaan", aldus Bruning.

Bekijk meer van

NVJ

Praat mee

1 reactie

bien, 27 juni 2008, 19:01

Om te doen alsof geenstijl zo onschuldig is, gaat aan de andere kant ook te ver.
Men oogst wat men zaait. Geenstijl roept bewust bepaalde reacties op. Dan moet men ook niet vreemd opkijken als men ter verantwoording wordt geroepen.
Verder houdt geenstijl er methoden op na die totaal niet deugen zoals het onder valse voorwendenselen benaderen van mensen om zo informatie te verkrijgen.
Als geenstijl behandeld wil worden als een journalistiek medium, moeten ze zich ook zo gedragen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.