— donderdag 31 januari 2019, 10:13 | 0 reacties, praat mee

ANP en De Persgroep weer in gesprek met NVF

Op actiedag 25 januari publiceerde Villamedia uit solidariteit met de fotografen alleen zwart beeld, met de actie-hashtag.

Persbureau ANP en uitgeverij De Persgroep gaan opnieuw onderhandelen met vakvereniging NVF, waarbij onder meer toekomstbestendige tarieven aan bod komen. De nieuwe gesprekken zijn een gevolg van de actiedag van vorige week, waarbij honderden fotografen een dag lang hun camera neerlegden.

Er deden uiteindelijk bijna 500 fotografen aan die actie mee. Ruim 300 fotografen ondertekenden een petitie voor betere tarieven en meer grip op het auteursrecht van hun werk, dat nu meestal wordt afgkocht. Bij hergebruik ziet een fotograaf meestal geen cent extra.

NVF en journalistenvereniging NVJ merken op dat veel uitgeverijen nog niet bereid lijken de positie van fotojournalisten te bespreken. “De NVF nodigt daarom alle partijen opnieuw uit om met hen in gesprek te gaan”, schrijft de belangenorganisatie.

Bekijk meer van

NVJ NVF De Persgroep ANP

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.