website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

ANP en De Persgroep weer in gesprek met NVF

Lars Pasveer — Geplaatst in fotografie op donderdag 31 januari 2019, 10:13

Op actiedag 25 januari publiceerde Villamedia uit solidariteit met de fotografen alleen zwart beeld, met de actie-hashtag.

Op actiedag 25 januari publiceerde Villamedia uit solidariteit met de fotografen alleen zwart beeld, met de actie-hashtag.

Nieuws Persbureau ANP en uitgeverij De Persgroep gaan opnieuw onderhandelen met vakvereniging NVF, waarbij onder meer toekomstbestendige tarieven aan bod komen. De nieuwe gesprekken zijn een gevolg van de actiedag van vorige week, waarbij honderden fotografen een dag lang hun camera neerlegden.

Er deden uiteindelijk bijna 500 fotografen aan die actie mee. Ruim 300 fotografen ondertekenden een petitie voor betere tarieven en meer grip op het auteursrecht van hun werk, dat nu meestal wordt afgkocht. Bij hergebruik ziet een fotograaf meestal geen cent extra.

NVF en journalistenvereniging NVJ merken op dat veel uitgeverijen nog niet bereid lijken de positie van fotojournalisten te bespreken. “De NVF nodigt daarom alle partijen opnieuw uit om met hen in gesprek te gaan”, schrijft de belangenorganisatie.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.